Ana sayfa Rehber Facebook Messenger’da Kendini Silen Mesajlar Nasıl Gönderilir?

Facebook Messenger’da Kendini Silen Mesajlar Nasıl Gönderilir?

Facebook Messenger’da Kendini Silen Mesajlar Nasıl Gönderilir? sorusunun cevabını bu yazıda bulabileceksiniz. Bir sosyal paylaşım platformu olan Facebook, internet ortamında çıktığı günden bu yana dünyanı bir numaralı sosyal ağları arasında yer almakta. Şu anda çok fazla sosyal ağ platformunun olduğu günümüzde facebook kendi yenileyerek, güncelleyerek ve geliştirecek zirvede kalmaya devam ediyor. Facebook Messenger akıllı telefonlarda kullanılan bir mesajlaşma programı. Kullanıcıların sevdiği ve memnun kaldığı bir uygulama. Facebook bu uygulama için güncelleme ve yenilikler yapmakta. 2016 yılında bu mesajlaşma için gelen yeniliklerden bir tanesi de şifreleme ve kendini silen mesaj özelliğiydi.

Messenger Şifreleme Özelliği

Uygulamanın başka bir özelliği olan kendi kendini silen mesaj, sadece şifreleme özelliği ile görüntülenmektedir. Dolayısı ile kendi kendini silen mesajlaşma özelliğini kullanabilmeniz için ilk önce şifreli konuşma başlatmanız gerekmekte. Konuşmayı başlatmak için Messenger uygulamasını başlatın ve sağ alt köşede yer alan “+” simgesine tıklayın. Bunun akabinde konuşma listenizdeki kişilerden birini seçmeden önce sağ üst kısımda yer alan “kilit” simgesine tıklayın. Bu şekilde listenizdeki kişiler ile şifreli konuşma aslında kendi kendini silen mesajlaşma özelliğini kullanamaya başlamış oluyorsunuz. Bu çok önemli konuşmalarda kişilerin tercih edebileceği bir özelliktir. Başka sosyal mesajlaşma programlarında da yer almaktadır. Line gibi.

Kendi Kendini Silen Mesaj Mesaj Özelliği

Özelliğin ne olduğu adından anlaşılmaktadır. Bu tür mesajlar göndericinin belirlemiş olduğu süre sonunda alıcının uygulamasından silinen mesajlardır. Bu mesajlar her iki taraftan da silinmektedir. Yani mesaj gönderildikten sonra hem gönderinin hem de alanın uygulamasından silinir. Bu özellik Messenger şifreleme özelliği içerisinde kullanılmaktadır. Kullanımı ise şöyle: şifreli konuşmayı başlattıktan sonra, açılan gizli konuşma bölümünden, mesajlaşma özellikleri arasından kendi kendini silen mesajlar özelliğinde yer alan kronometre ikonuna tıklanır ve süre belirlenir. Kronometre ikonu sağ kısımda yer almaktadır. Süre 1 saniye, 30 saniye, 1 dakika, 30 dakika, 1 saat gibi ayarlanır ve mesaj gönderilir. Gönderimden itibaren geri sayım süreci başlar ve süre dolduğunda mesajlar otomatik olarak silinir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here