İcloud’da Saklanan Fotoğrafları Ve Tüm Verileri Nasıl Silersiniz?

İcloud’da Saklanan Fotoğrafları Ve Tüm Verileri Nasıl Silersiniz?

PAYLAŞ

Telefon hafızasının ya da kartının yetersiz kaldığı durumlarda resim, ses, video ve görüntülerin depolanabileceği başka uygulama içerikleri gerekmektedir. Bu uygulamalar bazen telefonun içerisinde kendiliğinden yüklü halde bulunurken, bazı telefonlarda mağaza ya da internet ağları üzerindeki linklerden indirilmesi gerçekleştirilmektedir.

Özellikle Apple cihazlarında bu uygulama ayarı yüklü olarak mevcuttur. Hafızanın kayıt altına alma belleği yetersiz kaldığında iCloud denilen bulut sistemi ile depolama alanlarında genişlik sağlanmış olacaktır. Bu bulut sistemi cihaz dışında başka işlemler içinde kullanılmaktadır. Bulut içeriğine girerek yapılan ayarlar ile telefonunuzda yapılan geçmiş işlemleri tek tek tarihine göre görebilme imkanı sağlamaktadır.

icloud resimlerinin tamamını silme

iCloud’u Tamamen Temizlemek

Fakat bu uygulamalar sonunda yapılan son uygulamaların silinmesi, kaydedilen resimlerin silinmesi ve depolama alanı içeriğindeki diğer dosyaların kaldırılması ve silinmesi içinde ayarlar mevcuttur. Bu silme işlemlerini İOS cihazlarından ya da bilgisayara telefonunuzu bağlayarak yapabilirsiniz.

iCloud içerisinde depolanan verilerin yedeklerini de alabilirsiniz.Bu işlemi uygulamak istemiyorsanız verileri ve içeriğin de birikmiş verileri silebilirsiniz.Fakat bu veri ve dosyaları hepsini birden silmek mümkün değildir. Silinmek istenen veri ya da dosyaların içerikleri tek tek seçilerek kaldırılması mümkündür.

İOS yüklü telefonlarda uygulanacak şu ayarlar ile bu iCloud uygulamasına kolaylıklar ulaşabilirsiniz. Cihazınız üzerinden ayarlara girerek buradan iCloud ayarlarını bulunuz ve tıkladığınızda açılan sekme üzerinden depolamayı yönet butonuna tıklayarak kaldırmak ve silmek istediğiniz veri ve dosyaları seçerek tek tek işlem yapabilirsiniz. Tekrar belirtmek gerekir ki aynı zamanda bu veri ve dosyaları yedekleyerek cihaz hafızasına klasör olarak kaydedebilirsiniz. Ya da bilgisayar bağlantısı ile dosya ve veri aktarımları sağlanabilir.

Silme işlemi esnasında uygulanacak olan düzenleme menüsünden hangi içeriklerin silinmesi gerektiğini tarihine ve son işlemlerine göre silebilirsiniz.

CEVAP VER